Dit jaar en nog tot eind 2020 zullen we het geweten hebben: de Vlaamse Meesters worden uitgebreid in het voetlicht gezet in grote tentoonstellingen en evenementen in Vlaanderen. Pareltjes van grootmeesters in de beeldende kunst staan centraal. Van Eyck, Rubens, Brueghel, alle grote namen komen aan bod, maar daarnaast zijn er ook schitterende tentoonstellingen van minder bekende goden zoals o.a. Michaelina Wauthier en Adriaen Brouwer.

Maar is dat ook wat voor families, zo’n Vlaamse Meester? En hoe kan je zo’n grote tentoonstelling leuk maken voor families zonder er een pretpark van te maken? En omgekeerd: kan je inhoudelijke info meegeven over zo’n bijzonder kunstenaar én toch iedereen van de familie een leuke dag bezorgen?

Bij het MOU in Oudenaarde zijn ze hier wonderwel in geslaagd volgens ons. Benieuwd naar het verhaal? Lees snel de blogpost die Barbara schreef voor Davidsfonds vzw op cultuurenco.blog.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s