Omdat wij geloven dat elke gidsenwerking uniek is, komen we graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Daarin leggen we de verandernoden voor jullie gidsenwerking bloot. Wat kan niet blijven zoals het nu is en waarom? Wat zouden de gevolgen zijn als we niets veranderen? Welke factoren, extern of intern, maken de veranderwens een noodzaak?
Vervolgens laten we jullie hele team los op onze online gidsenscan. Deze scan is gebaseerd op de competentiewaaier uit de de toolkit “Kwaliteit in Gidsenwerking” en werd door het Gidsenhumusteam ontwikkeld. Ze bestaat uit 24 korte vragen over de 8 competentieclusters uit de waaier. Dankzij de scan krijg je op voorhand een beeld hoe iedereen naar de huidige werking én naar de toekomst kijkt. Hoe gidsen we nu en hoe willen we in de toekomst gidsen?
En ja, iederéén vult de scan in: gidsen, administratieve medewerkers, leidinggevende(n), … want om een gidsenwerking te doen werken, heb je al deze mensen nodig. De scan is online beschikbaar en kan dus thuis of op kantoor snel ingevuld worden vanuit de eigen blik op de werking.
De gidsenscan maakt duidelijk hoe iedereen kijkt naar de vraag “Wanneer hebben we goed gegidst (als team)?” Van daaruit zoeken we samen tijdens een workshopdag hoe jullie zich als gidsenploeg willen definiëren. We werken naar een actieplan om de veranderwens tot een veranderwerkstuk te maken.
Thema’s waaronder je onze aanpak kan plaatsen:
- Gidsencompetenties
- Interne communicatie
- Teambuilding
- Visievorming
- Klantgericht werken
- Verandermanagement
- Betekenisvol gidsen
- Connecteren met het publiek
Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van de volgende modellen:
- “Omgaan met verandering” – Gidsenhumus voor Toolkit Kwaliteit in Gidsenwerking
- “De gidsenscan” – Gidsenhumus
- “De competentiewaaier” – Toolkit Kwaliteit in Gidsenwerking
- “De bezoekerscyclus” – Toolkit Kwaliteit in Gidsenwerking
- “The Interpretive Guide” – Th. Ludwig, Interpret Europe
- “Geweldloze Communicatie” – M. Rozenberg
- “Output management” – F. Vandendriessche
- “Trainingsmethode” – K. de Galan, uit de school voor trainingen
Meer weten? Vragen? Contacteer ons via barbara@gidsenhumus.be.