Wie zijn wij?

Gidsenhumus, dat zijn Barbara Struys en Reginald Verhofstede

Foto Barbara crop bewerkt oog
Barbara Struys

Barbara werkt naast haar activiteiten bij Gidsenhumus als coördinator cultuureducatie bij publiq vzw. Haar passie ligt bij het goesting geven in erfgoed en cultuur en de achterliggende verhalen.

Ze bouwde haar ervaring met gidsen en gidsenwerking op bij Herita vzw, waar zij voor het Kasteel van Horst in Holsbeek de gidsenwerking vernieuwde en samen met de gidsengroep een volledig nieuw rondleidingsaanbod ontwikkelde voor scholen en families. Ook coachte zij het team vrijwilligers rond Kasteel van Horst. Barbara gaf bij Herita, vanuit haar opgebouwde ervaring in Horst, begeleiding en advies aan andere erfgoedorganisaties. Ze ontwikkelde o.a. een stappenplan voor cocreatief ontwikkelen van erfgoedaanbod voor kinderen in familie- en schoolverband.

Ook vanuit haar rol als verantwoordelijke publiekswerking bij Herita zetelde zij in de stuurgroep van Toerisme Vlaanderen rond de ontwikkeling van de toolkit “Kwaliteit in Gidsenwerking”.

reginald-verhofstede
Reginald Verhofstede

Reginald is trainer en zaakvoerder van A-Switch, een adviesbedrijf dat zich specialiseert rond de vraag: “Hoe kunnen we met meer energie, meer creativiteit, meer begrip, meer klantgerichtheid, meer plezier, meer trots en meer dialoog steeds beter samenwerken?”

Reginald heeft een bijzondere interesse in de mens achter de medewerker. Hij is ervan overtuigd dat de meest succesvolle leiderschapsstijl er een is van ‘stoppen’. Stoppen met oplossingen te bieden, veranderingen op te leggen, zaken te implementeren. Maar wel om vertrouwen te geven en te kijken wat er komt. En daarmee succesvol aan de slag te gaan.

Wil je weten wat Reginald bezighoudt? Lees dan zijn blog.

Gidsenconsulenten

Sinds mei 2018 mogen Barbara en Reginald zich consulent “Kwaliteit in Gidsenwerking” noemen. Zij volgden hiervoor een traject bij Toerisme Vlaanderen. In de dienstverlening van Gidsenhumus worden de verschillende tools uit de toolkit ingezet volgens de noden van jouw gidsenwerking.

Referenties

  • Herita / Kasteel van Horst
    • vernieuwing gidsenwerking voor scholen
    • oefening rond kwaliteitsverbetering gidsen voor volwassenen
    • ontwikkeling vernieuwd familieparcours in cocreatief proces

www.herita.bewww.kasteelvanhorst.be